top of page

Bavaria Koninklijk

Vandaag krijgt bavaria - Swinkels Family Brewers in Lieshout - het moederbedrijf van Bavaria - sinds 27 maart 2019 een koninklijk predicaat.

En dat komt net voordat de brouwerij de festiviteiten voor haar 300-jarig jubileum aftrapt, waarvoor zelfs koningin Máxima donderdag naar Lieshout komt.

Het predicaat koninklijk krijg je niet zomaar, daarvoor moet je aan best wel wat voorwaarden voldoen. Zo moet je als kroondrager minstens honderd jaar bestaan en van landelijke betekenis zijn.

Bedrijven en instellingen kunnen het predicaat weliswaar zelf aanvragen, maar uiteindelijk bepaalt alleen de koning of de titel ook echt wordt verleend. En dat oordeel wordt pas geveld na een uitgebreid onderzoek.

Zo moet bijvoorbeeld de bedrijfsvoering onberispelijk zijn en de bestuursleden en commissarissen moeten 'te goeder naam en faam bekend staan en van onbesproken gedrag zijn'.

Het nieuws werd woensdag officieel bekendgemaakt door de commissaris van de koning Wim van de Donk.

Overigens is 'Royal Swinkels Family Brewers' niet de enige koninklijke bierbrouwer.

Grolsch in Enschede heeft ook al een kroontje.

Ons Bavaria voegt hier nog veel meer aan toe, jarenlange personeelsplekken, vakmanschap, stageplaatsen, brabantse gezelligheid op de werkplek en lieve charmante ambassadrices die zorgen voor de sfeer van dit brouwersbedrijf.

Zij brouwen niet alleen bieren, maar ook frisdranken.

Directeur Jan-Renier Swinkels van Swinkels Family Brewers spreekt over een bijzondere dag.

"Dat kroontje dat wij krijgen, betekent wel iets voor ons.

Dat is een bevestiging dat wij een prachtig bedrijf hebben, vooral voor de familie en onze medewerkers betekent het heel wat."

Bavaria was ook een van de eerste die bier brouwden zonder alcohol, omdat men in islamlanden ook graag een biertje drinken, maar dan wel zonder alcohol..een gat in de markt.

Een mooi familiebedrijf dat brabant op de kaart heeft gezet.

Zo en nu is het tijd voor een bavaria.. tied veur un bavkuh !!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page