top of page

Zwart en werken bij Nasa

Je bent vrouwelijk, kleurling, en werkt bij Nasa.

In de 50er jaren is dat natuurlijk raar, kleurlingen werden toen niet voor vol aangezien, je partner vind niet dat je je op moet dringen bij die blanken.

Toch doen 3 jonge negroide vrouwen dat wel, ze moeten hard knokken voor hun gelijk, maar de overwinning is geweldig.

De film "Hidden Figures" vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center.

De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop.

Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen.

Op 9 juli 2015 werd bekendgemaakt dat filmproducente Donna Gigliotti de filmrechten had verkregen van het non-fictieboek Hidden Figures van Margot Lee Shetterly en dat Theodore Melfi was aangetrokken voor de regie.

De filmopnamen gingen van start begin maart 2016 in Atlanta (Georgia) en er werd gefilmd op de Lockheed Martin Aeronautics van de Dobbins Air Reserve Base.

En zo zie je maar weer, door te knokken, te blokken en te vertrouwen in jezelf kom je vanzelf hogerop.

Wij geloven in ieders kunnen, en striven er dan ook naar om iedere jongere te begeleiden naar iets wat hun kansen keert, hun kansrijk kan maken.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page