MH370
Malaysia Airlines-vlucht 370 (MH370/MAS370) was een passagiersvlucht met 239 mensen aan boord van Kuala Lumpur naar Peking.
Op 8 maart 2014 om 00:41 (MST) vertrok de Boeing 777-200ER vanaf Kuala Lumpur International Airport voor een nachtvlucht naar de Internationale luchthaven van Peking Capital, waar het toestel om 06:30 (MST) had moeten landen.
Ongeveer 40 minuten na vertrek was het reguliere contact verbroken.
Het toestel was naar zijn kruishoogte gestegen van 35.000 voet (tussen 10 en 11 km) toen het opeens van de radar verdween, ongeveer bij waypoint IGARI in de Golf van Thailand.
Alle communicatie was tot dat moment volgens de normale Radio/Telefonie (R/T)-procedures verlopen.
Het toestel was onderweg naar het luchtruim van Vietnam, maar maakte geen contact met de luchtverkeersleiding in Ho Chi Minhstad.
Na de verdwijning werd een grote zoektocht in gang gezet.
Er werd vooral gezocht op de bodem van de Indische Oceaan ten westen van Australië.
Een van het toestel afkomstige flaperon spoelde in juli 2015 aan op het eiland Réunion.
Het 'definitieve' rapport van de Maleisische regering over wat er met de gedoemde vlucht MH370 is gebeurd, is gepubliceerd.
Het 450 pagina's tellende document vond dat de vlucht op een bepaald moment na het opstijgen opzettelijk werd omgedraaid - en onderzoekers kunnen de mogelijkheid van een kaping niet uitsluiten.
De jet verdween spoorloos op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord - voornamelijk Chinese en Maleisische staatsburgers - terwijl ze onderweg waren van Kuala Lumpar naar Beijing.
De Maleisische regering is beschuldigd van het achterhouden van informatie, maar hoopt dat het "definitieve" verslag over de tragedie een grens zal trekken.
.
Het vliegtuig zou in plaats van rechtstreeks naar Peking te gaan, maar maakte een bocht naar rechts en vervolgens een bocht naar links en ging in zuidwestelijke richting. Communicatieapparatuur was uitgeschakeld. De terugkeer was niet vanwege anomalieën in de mechanische systemen ... we kunnen bevestigen dat de terugkeer ... onder handmatige controle is gemaakt. Hij zei: "We kunnen niet vaststellen of het vliegtuig door iemand anders dan de piloot is gevlogen, maar we kunnen de mogelijkheid van onrechtmatige inmenging door een derde partij niet uitsluiten." Maar er is 'geen bewijs' om de theorie te ondersteunen dat het vliegtuig op afstand door hackers is overgenomen. De gezagvoerder was een "zeer bekwame piloot" met een "bijna foutloos veiligheidsrecord" en er waren geen bekende gebreken aan het vliegtuig. De vluchtsimulator van de co-piloot werd in beslag genomen uit zijn huis, maar de onderzoekers concludeerden dat er niets verdachts aan was. Er was geen psychologisch of crimineel bewijs dat erop wees dat een van de bemanningsleden opzettelijk het vliegtuig neerstortte. Ondanks dat het volledige wrak nooit is gevonden, blijkt uit schadeonderzoek dat het vliegtuig "niet geconfigureerd was om te landen", wat suggereert dat niemand de controle had over de jet tijdens de laatste momenten. Drie kleine wrakstukken die vermoedelijk van MH370 afkomstig zijn, zijn gevonden in het uiterste noorden van Tanzania en tot in het zuiden van Zuid-Afrika. Er was een lading van 221 kg lithium-ionbatterijen aan boord die niet was gescand omdat er geen röntgenapparatuur was die groot genoeg was, evenals 4,5 ton mangosteenvrucht. Het rapport eindigt: "Concluderend kan het team de echte oorzaak van de verdwijning van de MH370 niet achterhalen." Onderzoekers zeggen dat ze meer dan 60 theorieën hebben overwogen over wat er met het vliegtuig had kunnen gebeuren.
Het belichtte echter fouten en protocollen en richtlijnen die niet werden gevolgd, vertelden de families de verslaggevers na een briefing over het rapport.
In het rapport stond: "De luchtverkeersleiders zijn niet tijdig met de drie standaard noodfasen begonnen overeenkomstig de standaardprocedures."
De "beheersing van de Engelse taal" tussen de luchthavens van Kuala Lumpar en Ho Chi Minh "moet worden verbeterd", voegde het document toe.
Het rapport concludeerde dat communicatiesystemen hoogstwaarschijnlijk handmatig werden uitgeschakeld "al dan niet met opzet" - en het is onmogelijk om te weten of het vliegtuig in de lucht is gebroken of na een duik in zee.
'We hopen dat deze fouten niet worden herhaald en dat er maatregelen worden genomen om ze in de toekomst te voorkomen', zegt Grace Nathan, een advocaat wiens moeder, Anne Daisy, in het vliegtuig zat.
En mevrouw Nathan schreef op Facebook: "Alleen omdat ze het een eindrapport noemen, wil nog niet zeggen dat het voor de nabestaanden voorbij is.
De zoektocht moet doorgaan."
Het rapport komt twee maanden nadat Maleisië een particulier gefinancierde zoektocht naar het vliegtuig heeft stopgezet.
Het raadsel van de MH370 is een van de meest verbijsterende incidenten die de luchtvaartwereld ooit heeft gezien, maar uitgebreide zoektochten hebben geen resultaat opgeleverd.
Het rapport van vandaag komt twee maanden nadat Maleisië een particulier gefinancierde zoektocht naar het vliegtuig heeft stopgezet.
De enige bevestigde sporen van de Boeing 777-vliegtuigen zijn drie vleugelfragmenten die zijn aangespoeld op de kust van de Indische Oceaan.
Het was de tweede grote zoektocht nadat Australië, China en Maleisië vorig jaar een jacht van $ 200 miljoen op een gebied van 120.000 vierkante kilometer beëindigden.
De Maleisische premier Mahathir Mohamed zegt dat hij zou overwegen de zoektocht te hervatten als er nieuwe aanwijzingen aan het licht zouden komen.
Het vliegtuig vertrok om 12.41 uur lokale tijd uit Kuala Lumpur.
De laatste spraakcommunicatie vanuit de cockpit kwam minder dan een uur na het opstijgen: "Welterusten, Malaysian drie zeven nul."
Maar het vliegtuig stopte met communiceren met grondcontrole en week twee uur na het opstijgen af van de geplande route, volgens gegevens van de militaire radar.
Het verliet abrupt zijn geplande route en keerde terug naar Maleisië, maar viel neer ergens rond de Indische Oceaan naar de grond.
Vreemd genoeg waren er geen meldingen van slecht weer of noodoproepen.
De communicatie met vliegtuigen was opzettelijk eerder tijdens de vlucht uitgeschakeld en hoewel er een signaal werd ontvangen, bevatte het geen informatie over waar het was.
Ongeveer 12 uur nadat het contact was verbroken, begonnen teams uit Singapore, Vietnam en Maleisië te zoeken in de wateren bij Vietnam, maar ze wisten niet echt waar ze moesten beginnen.
FBI en Interpol kwamen binnen om te helpen en 40 schepen werkten de klok rond, met 34 vliegtuigen die overdag vlogen.
Het eerste fragment van het vliegtuig - een stuk vleugel - werd in juli 2015 gevonden op Reunion Island, duizenden kilometers van Kuala Lumpur.
De zoektocht werd in oktober 2015 hervat, maar het onderzoek werd voortdurend belemmerd door slecht weer.
In vier jaar tijd zoeken waren de enige bevestigde sporen van de Boeing 777-vliegtuigen drie vleugelfragmenten die aangespoeld waren aan de kusten van de Indische Oceaan: op Madagaskar, Réunion en Tanzania.
Theorieën omvatten de suggestie dat het hele vliegtuig, inclusief de gezagvoerder, bewusteloos raakte en dat het vliegtuig op de automatische piloot vloog voordat het in zee crashte.
Sommigen zeggen dat dit te wijten kan zijn aan een opzettelijke kaping waarbij iemand de zuurstoftoevoer heeft beschadigd of een soort ongeluk dat de mechanica van het vliegtuig heeft geschaad en het zuurstofniveau van het vliegtuig heeft beïnvloed.
Anderen hebben gesuggereerd dat de kapitein in suïcidale toestand verkeerde en met een handicap communiceerde voordat hij het vliegtuig de oceaan in stuurde.
Een andere theorie is dat het vliegtuig een elektrische brand heeft gehad, en het terug wilde keren naar land om een veilige plek te vinden om te landen.
Lees het onderzoek hier (engelstalig)
Geschiedenis van de zoektocht
Aanvankelijk is vooral bij de Vietnamese archipel Thổ Chu in de Golf van Thailand naar het vliegtuig gezocht omdat daar een olievlek in zee was gezien.
Dit bleek echter om scheepsdiesel te gaan, dus niet om kerosine.
Het zoekgebied is daarna uitgebreid, omdat het toestel wellicht van koers was veranderd om terug te vliegen.
Op basis van het vliegbereik werd na 13 maart 2014 ook gezocht in de Straat van Malakka en de Golf van Bengalen.
Op 14 maart was het zoekgebied uitgebreid tot een straal van vier uur vliegen rond het punt waar de transponder werd uitgeschakeld.
Sinds 15 maart werd er gezocht langs twee corridors waar het toestel op grond van nieuwe informatie mogelijk had gevlogen; het gebied van waaruit de laatste (uurlijkse) communicatie met de satelliet van Inmarsat heeft plaatsgevonden om 08:11 op 8 maart, meer dan 7 uur na de start in Kuala Lumpur op het moment dat het vliegtuig zijn brandstofvoorraad bijna verbruikt had.
De noordelijke corridor loopt richting Kazachstan, en de andere naar het zuiden van de Indische Oceaan.
Sinds 24 maart is de route richting Kazachstan niet meer aan de orde: het laatste signaal dat door een satelliet is ontvangen moet in het zuiden van de Indische Oceaan worden gelokaliseerd, ruim 2000 km ten westen van Australië en ter hoogte van Perth.
De oceaan is daar ongeveer 5 km diep.
In een persconferentie op 24 maart zei de Maleisische premier Najib Razak dat het vliegtuig in de Indische Oceaan terecht was gekomen.
De Amerikaanse onbemande onderzeeër Bluefin-21 wordt ingezet vanaf het Australische schip Ocean Shield.
Tussen 5 en 8 april werd door een Chinees en een Australisch schip in totaal vier keer een signaal opgevangen dat qua frequentie bijna overeenkwam met de zwarte dozen van een vliegtuig, in het meest recente zoekgebied in het zuiden van de Indische Oceaan.
De Australische minister Tony Abbott zei er behoorlijk zeker van te zijn dat deze signalen van vlucht MH370 afkomstig waren, aangezien de levensduur van de batterij van een zwarte doos ongeveer dertig dagen is en de signalen in dat geval dus net op tijd zouden zijn opgevangen. Van 14 april tot 28 mei doorzocht de onbemande onderzeeër Bluefin-21 dit gebied, echter zonder resultaat.
Verschillende oceanografen betwijfelen of deze signalen daadwerkelijk van vlucht MH370 afkomstig waren, omdat de frequentie van het opgevangen signaal (33,3 kHz) niet overeenkwam met die van een zwarte doos die rond de 37,5 kHz moet liggen.
De signalen zouden volgens hen afkomstig zijn geweest van zeezoogdieren die in het kader van wetenschappelijk onderzoek met satelliettrackers zijn uitgerust.
Nadat de mini-onderzeeër het gebied volledig had doorzocht, werd het zoekgebied uitgebreid. Deze nieuwe zoektocht werd door de Australische overheid uitbesteed aan de Nederlandse onderneming Fugro.
Op 27 mei gaf Inmarsat de ruwe data vrij betreffende de communicatie tussen het vliegtuig en de satelliet.
Op 6 augustus kreeg Fugro de opdracht van het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) om het vervolgonderzoek uit te voeren met 2 gespecialiseerde schepen.
Dit vervolgonderzoek zou ongeveer 12 maanden duren.
Op 29 juli 2015 werd een brokstuk van een Boeing 777-200 gevonden op het strand van La Réunion, een eiland in de buurt van Madagaskar.
Het betrof een flaperon, een onderdeel van de vleugel.
Meteen na de vondst werd er al gespeculeerd dat het afkomstig zou zijn van de vermiste vlucht MH370.
Op 5 augustus 2015 werd dat bevestigd door de Maleisische premier Razak.
Op 3 september maakt het Franse Openbaar Ministerie bekend dat dit vleugelonderdeel inderdaad afkomstig was van vlucht MH370.
Dit blijkt uit een aantal serienummers welke in de flaperon zijn gevonden.
Begin maart 2016 spoelde op een zandbank bij de Mozambikaanse kust een stuk metaal aan dat afkomstig leek van vlucht MH370.
Vermoed werd dat het om een stuk van het staartstuk ging.
Het werd onderzocht samen met een ander stuk dat eveneens in Mozambique was aangetroffen.
Drie weken later bevestigde het Maleisisch-Australische onderzoeksteam dat de stukken metaal vrijwel zeker van vlucht MH370 afkomstig waren; de verf bleek overeen te komen.
Op 22 juli 2016, bijna tweeënhalf jaar na de verdwijning van vlucht MH370, maakten de ministers van Maleisië, China en Australië bekend dat de zoektocht naar het toestel in de Indische Oceaan binnenkort zou worden gestaakt.
Op 15 september 2016 bevestigden de Australische en Maleisische veiligheidsautoriteiten dat een in juni op het strand van het Tanzaniaanse eiland Pemba aangespoeld vleugelstuk ook van vlucht MH370 afkomstig was.
Op 17 januari 2017 maakten Australië, Maleisië en China gezamenlijk bekend dat na bijna drie jaar de zoektocht naar het verdwenen toestel in de Indische Oceaan definitief zou worden beëindigd.
Begin oktober 2017 rondden de Australische autoriteiten het onderzoek formeel af.
In januari 2018 startte het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity op verzoek van Maleisië een nieuwe zoektocht.
Zonder dat dit tot nieuwe resultaten leidde werd deze op 29 mei 2018 beëindigd.
Verder onderzoek:
We zijn opnieuw in de maling genomen over de beruchte vlucht MH 370, die op 8 maart verdween.
Het blijkt dat de Maleisische overheid nu eindelijk, na bijna 2 maanden dus.., de opnames vrij heeft gegeven van de gesprekken tussen de verkeersleiding en de piloten van deze vermiste vliegtuig, een Boeing 777..
Maar er is één probleem..
Wat nu vrijgegeven wordt, is duidelijk veranderd..
Er is dus mee gerotzooid om het in goed Nederlands te zeggen!
Het blijkt dat er materiaal op de band is ‘toegevoegd’, dat van een andere bron komt, dan van de opnames van het vluchtleidingscentrum..
En of dat niet genoeg is..
Er is ook weer materiaal weggehaald..
Bizar toch?
Of hadden de heren autoriteiten verwacht, dat we het niet zouden merken..?
Wat hebben ze in hemelsnaam voor idee, of hoe wanhopig zijn ze, om te denken dat ze weg zouden kunnen komen met deze junk aan ‘bewijs’..
De gesprekken tussen de vluchtverkeersleiding en de piloten van vliegtuigen worden standaard opgenomen, en hadden dus al veel eerder kunnen worden vrijgegeven..
Nu deze gesprekken ook al officieel, vorige week al, aan de familieleden van de 239 vermiste passagiers van MH370 zijn doorgegeven, is er weer geen weg terug voor de Maleisische autoriteiten, die de ene na de andere blunder begaan.
Lieten ze eerder al weten, dat het vliegtuig was ‘vergaan’, zonder daarbij te noemen waarop ze deze mededeling stoelden, zo lieten ze tot op heden nog niet weten, wáárop zij hun mededeling baseerden..
Verwarring, misleidende informatie en periodes van langdurige stilte kenmerken het gedrag van deze autoriteiten..
WAAROM doen ze dit zo..? Als je al niet in ‘complottheorieën’ wilt geloven, zou je zomaar ineens van je geloof kunnen vallen, toch?
Malaysia Airlines Flight MH370 is weg en blijft weg..
Het duurde maar liefst méér dan 4 uur, nadat het vliegtuig van de radar was verdwenen, wat op zich al een bizar verhaal is (zie YouTube), voor de vluchtleiding/autoriteiten om alarm te slaan en een zoekactie op te starten..!
En op zich is dat bizar, als je deze officiële beelden ziet, waarop duidelijk te zien is, dat MH370 INEENS van de radar was..
Dat zouden officieel de laatste woorden zijn geweest die de piloten zouden hebben gebruikt, in hun contact met Kuala Lumpur Air Traffic Control Centre, volgens een ‘voorlopig rapport’ van de Malaysia’s Transportation Ministry..
Maar heel bizar is, dat bijna een maand geleden werd gemeld, dat déze woorden werden gebruikt, dáár waar eerder werd gezegd, dat de piloten zouden hebben te verstaan gegeven, dat alles IN ORDE was.. ‘All right, good night’ dus..
Volgens de Maleisische premier zouden militairen het vliegtuig ook nog eens gespot hebben, ‘toen het terugkeerde naar Maleisië’..!
Het zojuist verschenen rapport maakt echter totaal geen melding van het gedrag en de vervolgacties van deze militairen, die op dat moment al op de hoogte waren van het officieel verdwijnen van de Boeing #777..
Het vliegtuig zou een westelijke bocht hebben gemaakt en het schiereiland van Maleisië zijn overgestoken.
Toen werd daarna wél de Straat van Malakka als extra zoekgebied meegenomen..
Het rapport is te kenschetsen als het ‘meest minimale’ waar de luchtvaart- en officiële regeringsautoriteiten mee weg konden komen..
En dan is er nu de vrijgegeven geluidsopname..
Het nu vrijgegeven rapport bevat naast een transcript van deze gesprekken, ook de passagierslijst, de vrachtlijst en 3 landkaarten.
Hier dit MH370- rapport
Kijk naar het hele verhaal rondom de mogelijk gemanipuleerde geluidsopnames :
Dit materiaal komt van de site van audio-forensisch expert Ed Primeau iemand die dus beroepsmatig het analyseren van geluidsfragmenten dagelijks beoefent..
Hij heeft duidelijk enkele zeer grote bezwaren tegen de authenticiteit van deze opname.
De mening van de geluidsexpert “Allereerst, helemaal in het begin van de opname, spreken we over een kwalitatief zeer goede opname, terwijl de achtergrondsfeer en het -geluid erg onhoorbaar zijn.
Het is het resultaat van opnames met techniek die heden ten dage beschikbaar is.
En dan plotseling, rond 1:14 in deze vrijgegeven opname, blijkt de toon volledig te veranderen. Bij het eerste beluisteren lijkt het alsof een digitale recorder voor een speaker werd gehouden om dit deel van de opname te maken.
Daarbij treed er ook voor het eerst een zogenaamde ‘edit’ op, een ingrijpen in de opname dus. Hierbij is duidelijk hoorbaar dat de eerder genoemde hoge kwaliteitsopname ineens van een veel lagere kwaliteit wordt.
Ik geloof dat dit deel van de opname (00:02:06 tot 00:02:15) is gemaakt met een digitale recorder, omdat je duidelijk achtergrondgeluiden hoort, van daar waar deze opname is gemaakt.
Je hoort een laatje dichtschuiven en gerommel met papier.
Er zijn bovendien lange pauzes en ‘gaten’ in de communicatie, dáár waar je nog steeds wel de genoemde achtergrondgeluiden blijft horen.
Opnieuw is er een ‘edit’ te horen, rond 00:06:17 in het gesprek.
Kort daarna blijkt de opname plotseling weer helemaal als vanouds te zijn; dezélfde hoge kwaliteit als het begin van de opname is opnieuw waar te nemen.
Als audio-forensisch expert snap ik niet dat met de stand van de huidige techniek en middelen, de Maleisische overheid geen complete hoge-kwaliteitsversie van de gehele opname heeft vrijgegeven.
En waarom slechts delen van de opname en niet de gehéle recordings..??
Natuurlijk is de conversatie tussen Air Control en de piloten van het vermiste toestel, veel langer geweest dan tot 7 minuten, vóórdat het vliegtuig ineens vermist werd..!”
Uit de ‘Daily Mail’:06-05-2014 Het mysterie rondom deze vluchtrapportage wordt alleen maar groter, nu blijkt dat een woordvoerder van het bedrijf dat de batterijen liet vervoeren, aan een Maleisische krant liet weten dat hij niet bekend zou maken waaruit die specifieke 2.253 ton vracht bestaat.
‘Ik kan niet méér bekend maken doordat er nu nog een onderzoek loopt”, aldus de woordvoerder van het betreffende bedrijf tegen de verslaggever van de ‘The Star’; “Ons is duidelijk te kennen gegeven door onze juridische adviseurs, dat we hier niet over dienen te spreken.”
Deze woordvoerder zei ook dat hij niet eens de naam van de fabrikant van de batterijen mocht noemen, waarbij hij erop bleef hameren dat deze zaak confidentieel was..
Toen er werd gevraagd over het feit dat deze ‘mysterie-vracht’ niet eens werd gemeld in de cargovrachtlijst, kwam Malaysian Airlines met het antwoord naar de krant, dat de rest van deze vracht bestond uit ‘radio accessoires en opladers.’
Een statement van de vliegmaatschappij verklaart later dat de ongespecificeerde vracht inderdaad als ‘radio accessoires en opladers.’ was opgegeven, ondanks het feit dat hier geen enkele referentie voor te vinden is in de ‘officiële’ vrachtlijst die afgelopen donderdag werd vrijgegeven voor het pers en publiek.
Wat staat er wél? In de vrachtlijst staat dat NNR Global 133 dozen/kratten verscheept heeft, waarvan 1 maar liefst 1,99 ton woog en 67 onderdelen van een andere ‘item’ het gewicht hadden van 463 kg. Dit alles met een totaal (‘consolidated weight’) van 2.453 ton.
Noch hoeveel oplaadbare lithium batterijen er dan werden geladen, noch hun gewicht, wordt gespecificeerd in de vrachtlijst, hoewel de baas van ‘Malaysian Airlines’, Ahmad Yahya de media vertelde op een persconferentie in Kuala Lumpur op 24 Maart, dat de batterijen totaal 200kg wogen.
In de vrachtbrief staat nog wel vermeld, in relatie tot deze lithium batterijen, dat ‘the package must be handled with care’, (voorzichtig breekbaar) en dat de inhoud bestaat uit vlambaar materiaal, als het pakket onverhoopt beschadigd zou raken.
Of in goed Engels: ‘Special procedures must be followed in the event the package is damaged, to include inspection and repacking if necessary.’
Directeur Emirates klokkenluider over MH-370…20-01-2015
Bron : we want to know
De leiding van een internationaal luchtvaartbedrijf blijkt klokkenluider te zijn in de coverup van regeringen rond de verdwenen MH-370 van Maleisia Airlines.
Dat doet hij door de door Australië geleide zoektocht, om dit vliegtuig ‘ergens’ te localiseren, te bekritiseren en de hele officiële verhalen rondom deze verdwijning te betwijfelen.
Hij gelooft dat de Boeing 777, vlucht MH-370 al die tijd onder controle heeft gestaan en dat officials niet transparant zijn geweest over de verblijfplaats van de 239 passagiers van deze vlucht.
Directeur Tim Clark van Emirates Airlines is degene die zijn twijfel over de officiële versie van de verdwijning van MH-370, met 239 passagiers, openlijk naar buiten brengt.
Het vliegtuig verdween op 8 maart 2014 van de radar, op nogal bizarre wijze.
Het was op weg naar de Chinese hoofdstad Peking en was van de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur vertrokken, toen het kort na het opstijgen van de radar verdween.
Het vliegtuig zou maar liefst 5 uur op automatische piloot hebben gevlogen en toen zonder kerosine zijn komen zitten, waarna het verdwenen zou zijn in de Indische Oceaan.
“Naar mijn mening”, aldus Tim Clark, “was de MH370 volledig onder controle, waarschijnlijk helemaal tot het einde van de vlucht”
Hiermee geeft Clark brandstof aan de theorie dat de MH-370 op de Engels-Amerikaanse militaire basis Diego Garçia zou zijn geland.
Velen geloven dat deze atol (een boven zeewater uitstekende top van een kraterwand) gebruikt is, bij de geheime operatie rondom de MH-370.
Voor velen is dit een zeer waarschijnlijke optie, alleen al, door de kwalificaties van verschillende uitzonderlijke cyber-technici aan boord van deze vlucht én evenzo uitzonderlijke technologie die ook aan boord werd vervoerd naar de officiële bestemming, China.
In juni vorig jaar liet luchtvaartdeskundige Deborah Dupré nog weten: “Degene die de koers van dit vliegtuig heeft gewijzigd, heeft de ACARS onklaar gemaakt en de transponder (zender) en was passagier of cabine-personeel met verstand van de manier waarop dit type vliegtuig gevlogen wordt.
En ook tot in detail weet, hoe de essentiële systemen van het vliegtuig buiten werking gesteld konden worden.
Het ligt voor de hand, dat het kidnappen van dit vliegtuig, het mogelijk op afstand bedienen als een soort ‘Drone’, Obama’s favoriete wapen, daarbij de passagiers ook kidnappend, duidelijk zaken zijn die het karakter dragen van CIA en/of militaire interventies.
Dat niet alleen: dit soort acties zijn gewoon standaardprocedures bij de CIA, Amerikaanse legereenheden en bondgenoten.”
Het vliegen op lage hoogte, dat de MH-370 had gedaan, past in een raport dat in april verscheen in de Maleisische krant ‘New Straits Times’, waarin werd verklaard, ‘dat MH-370-co-piloot Fariq Abdul Hamid geprobeerd had om een telefoongesprek te voeren, tijdens de vlucht, kórt voordat de machine van de radar verdween.
Maar om überhaupt een GSM-telefoongesprek te kunnen plegen, via de stad Maleisische stad Penang met een losse mobiele telefoon, dient het vliegtuig niet hoger te hebben gevlogen dan 7000 voet, zo’n 2 km…!’
Volgens het rapport in de krant, is het telefoonsignaal abrupt afgebroken, voordat het gesprek kon plaatsvinden, maar werd er wel een verbinding gemaakt.
De rol van de Verenigde Staten, op de achtergrond, maar wel een hoofdrol..! De VS ‘zal het niet toestaan, dat buitenlandse overheden Amerikaanse bedrijven saboteren’, aldus een verklaring van mr. Holder vorige week.
De vermeend gestolen geheimen door de Chinezen, waren ‘van grote betekenins, en vroegen om een agressieve reactie’.
Ze waren in staat de economische belangen van de VS te schaden, die op hun beurt weer van belang waren ‘voor de nationale veiligheid van de VS’.
Volgens de aanklacht die is neergelegd bij een Grand Jury in Pennsylvania, waar de meeste van de vermeende slachtoffers van de vlucht vandaan kwamen- zijn de 5 aangeklaagden officieren in het ‘Chinese People’s Liberation Army’, die een samenzwering zouden hebben geleid om informatie te stelen..’
De tientallen miljoenen kostende zoektocht naar de MH-370, de verdwenen Boeing 777, is zeer waarschijnlijk volledig nutteloos.
Lachen Pentagon-officials zich weer een slag in de rondte om zulke naïviteit..??
Het hacken van de informatie ‘lijkt te zijn uitgevoerd met geen andere reden, dan om voordeel te bezorgen aan door de staat behorende bedrijven en andere belangen in China, ten koste van bedrijven hier in de VS”, aldus Holder. “De regering Obama is bezig om deze zaak in de doofpot te stoppen, zodat wat werkelijk gebeurde met vlucht MH370 nooit bekend zal worden”, aldus ook de invloedrijke ex-minister-president van Maleisië Dr. Mahathir.
In een interview met het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ zette Tim Clark, hoofd van Emirates zijn vraagtekens bij de officiële verklaring rondom de verdwijning van de MH370.
Hij sprak in de Sydney Morning Herald’ zelfs van een ‘overheidsdoofpot’..
Emirates Airlines, waar Tim Clark directeur is, heeft meer Boeing 777 jets rondvliegen, dan enige andere luchtvaartmaatschappij in de wereld.
Tim Clark is bekend met het feit dat dit type vliegtuig onlangs gebruikt is voor geheime vluchten naar Diego Garçia, evenals voor drugs-gerelateerd vluchten naar de Maladiven. Volgens Clark is er heel simpel gezegd, meer transparantie nodig rondom de beschikbare informatie.
Maar om het openbaar maken van informatie staat de militaire basis op dit atol niet bekend..! In plaats daarvan, staat het wel bekend om zijn geheime zaken en misbruik, inclusief het vasthouden van gekidnapte slachtoffers van de oorlogen van de VS in Afghanistan en Irak, en tegen iedereen die niet meewerkt aan de globale VS-heerschappij..
“Er is meer dan genoeg informatie voorhanden, waarover we veel meer oprecht, transparant en vooruitstrevend dienen te zijn”, zo gaat Tim Clark verder, “Elke seconde van deze vlucht van de MH370 is onderzocht, tot het moment, dat het theoretich in de Indische Oceaan verdwenen zou zijn.
Maar hiervan is nog geen spoortje bewijs geleverd, nog geen stoelkussen is er teruggevonden.” Voor Clark zijn er veel meer vraagtekens rondom de officiële versie van de verdwijning van de MH370.
“Onze wereldwijde ervaring met vliegtuig-incidenten en water, vertelt ons dat er -wanneer het vliegtuig is neergekomen- altijd wel iets gevonden wordt.
Maar we hebben nog helemaal NIETS gezien dat zou moeten bewijzen dat het vliegtuig dáár is, waar men zegt dat het zou moeten zijn.
Los van deze zogenaamde elektronische signalering, de ‘handdruk’, die ik even zozeer in twijfel trek.”
Onderzoekers zoeken al maanden naar de vermiste Boeing 777, in relatie tot de genoemde elektronische handdruk, op de plek waar officials zeggen dat het vliegtuig zonder brandstof is komen te zitten, en waar het vervolgens in een dalende lijn ging.
Maar Tim Clark is dapper en laat zich niet uit het veld zetten; hij spreekt over ‘nog geen kussen gevonden’ op de plaats waar het vliegtuig in zee zou zijn gestort en dat alle ‘feiten’ opnieuw onderzocht zouden moeten worden.
“In de totale geschiedenis van de burgerluchtvaart is het nog NOOIT VOORGEKOMEN -afgezien wellicht van de vlucht van Amelia Earhart in 1939 – die niet voor minstens 5 tot 10% opgespoord is geweest.
Maar wat gebeurt er met de MH370?
Die verdwijnt heel simpel; totaal onbevredigend.
En precies dát doet voor mij een behoorlijke verdachtmaking leven inblazen. ik vind het uiterst onbevredigend wat hier gaande is!”…
ATSB verlegt het onderzoek naar zuidelijker gebied Het ‘Australian Transport Safety Bureau’ (ATSB) maakte deze week ook een rapport openbaar, waarin ‘duidelijk werd’, dat vluchtsimulators hadden aangetoond dat de MH370 in een ‘dalende, spiralerende’ draai was gekomen, richting de Indische Oceaan.
Onderzoekers hebben bevestigd, dat zij hun aandacht meer zuidelijk aan het richten zijn, nadat ze een gedetailleerde analyse hadden gemaakt, van de vlucht- en satellietdata. ATSB-commissie-voorzitter Martin Dolan verklaarde dat er een ‘grote kans’ is, dat het wrak van de MH370 gevonden zal gaan worden in het nieuwe gebied, maar ‘dat dat niet zeker was’..
Sir Tim Clark (64) werkt sinds 1985 voor de Dubai-based ‘Emirates Airline’ en is sinds 2003 CEO.
Volgens deze Mark Dolan heeft Tim Clark het bij het rechte eind: “Hij heeft gelijk; niemand kan hier enige vaste uitspraak over doen, want er zijn een aantal scenario’s, die mogelijk zijn, bij de beschikbare data rondom deze vlucht.
Het is alleen dat sommige van deze scenario’s meer waarschijnlijk zijn, dan andere..” Volgens Tim Clark van Emirates ‘zouden vliegtuigfabrikanten het onmogelijk moeten maken, dat communicatie- en tracking-apparatuur tijdens de vlucht onklaar gemaakt kan worden, zodat een vliegtuig, wie er ook aan het roer zit, altijd en ongeïnterrumpeerd gevolgd kan worden. Ik ben het ook totaal oneens met de idee dat deze Boeing 777, die een van de meest geavanceerde toestellen is in de wereld is, en de meest geavanceerde communicatie-platforms heeft, uitgerust zou moeten worden met een nieuw soort, aanvullend tracking-systeem.
De MH370 zou nooit toegestaan moeten zijn, om in een onnavolgbare situatie terecht te komen”.
Nog een topman die spreekt over de rol van de VS Marc Dugain, ex-topman van Proteus Airlines.
Eind december was het een andere topman uit de luchtvaartsector die zich had uitgesproken over mogelijke samenzweringstheorieën in verband met de verdwijning van vlucht MH370.
Het is de voormalige CEO van ‘Proteus Airlines’, die het mogelijk acht, dat het toestel is neergehaald door het Amerikaanse leger, waarna een ‘cover-up’ heeft plaatsgevonden.
De topman is ook uiterst sceptisch over het onderzoek.
Maar deze Marc Dugain, ex-topman van Proteus Airlines, gaat zelfs een stap verder dan Tim Clark, in een interview met het tijdschrift ‘Paris Match.
Volgens Dugain zou de Boeing 777 zelfs weleens neergehaald kunnen zijn door het Amerikaanse leger, dat misschien een aanval in 9/11-stijl vreesde op de US-basis Diego Garcia.
Dugain stelt in zijn theorie dat het toestel gecrasht is nabij het ringvorminge eiland in de Indische Oceaan.
Hij speculeert dat het computersysteem aan boord mogelijk op afstand gehackt is met het oog op een terreurdaad of dat het toestel van zijn oorsprongelijke vluchtplan is moeten afwijken door een brand.
Het is bijzonder en ook veelbetekenend -tot slot- dat de resultaten van de informatie die beschikbaar is, van militaire oefeningen (!) van het Pentagon, in het kader van opsporings- en reddingsmissies IN DIT GEBIED, op het moment van verdwijnen van de MH370, niet door hetzelfde Pentagon worden vrijgegeven.
Een hoge functionaris liet al weten dat dit feitelijk ‘onvergeeflijk’ is, evenals het feit dat een andere ‘Malaysia Airlines’-Boeing 777 bleek zich te gedragen op uiterst verdachte wijze, op dezelfde tijdstippen en waarvan gegevens evenzo in de doofpot zijn beland…!
De onderste steen is naar boven gekomen, maar niet door de man die de woorden ooit uitsprak...